Groningen: NIBC financiert acquisitie en ontwikkeling Groot Handelshuis

29 november 2019 – NIBC heeft MWPO’s acquisitie en beoogde ontwikkeling van het voormalig V&D-pand in Groningen tot ‘Het Groot Handelshuis’ gefinancierd.

Het oude winkelpand zal worden omgebouwd tot een modern kantoor met ruimte voor flexplekken, vergaderzalen en alle faciliteiten die toekomstige gebruikers zullen verlangen. Na de ingrijpende upgrade biedt het warenhuis vanaf 2020 een werkplek voor 450 mensen.

De verstrekte financiering heeft MWPO in eerste instantie de mogelijkheid geboden het pand aan te kopen, daarnaast biedt het MWPO flexibiliteit en financiële ruimte voor de uitvoering van het businessplan en de geplande herontwikkeling.

Op de begane grond komt een vernieuwde Jumbo supermarkt, daarnaast biedt de La Place op de vierde verdieping de mogelijkheid om te genieten van een verse kop koffie en van het uitzicht over de Grote Markt. Na de herontwikkeling krijgt het pand een nieuwe functie: van warenhuis naar handelshuis. Om daar op aan te sluiten heet het oude V&D-pand voortaan ‘Het Groot Handelshuis’.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws