Groningen: MWPO koopt voormalig V&D-pand

11 november 2019 – Vastgoedontwikkelaar MWPO heeft het voormalig V&D-gebouw aan de Grote Markt in Groningen gekocht van CBRE Dutch High Street Club.

CBRE Dutch High Street Club is een van de Nederlandse investeringsvehikels die worden gemanaged door CBRE Global Investors. Het pand aan de Grote Markt wordt komend jaar getransformeerd tot Het Groot Handelshuis. Er komen moderne kantoren, flexplekken, en vergaderplekken. Een atrium op de eerste verdieping fungeert als ontmoetingsruimte en verbindt de twee delen van het gebouw. Daarnaast wordt de huidige Jumbo op de begane grond vergroot (inclusief Foodcafé) en zal La Place zijn restaurant op de vierde verdieping behouden. Tevens vinden er gesprekken met de gemeente Groningen plaats om de kelder te transformeren tot openbare fietsenkelder die zowel vanaf de Oude Ebbingestraat als de Stalstraat bereikbaar is.

Het ontwerp van Het Groot Handelshuis wordt gemaakt door architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen. Martijn Vlasveld, portfolio manager CBRE Dutch High Street Club, stelt dat de verkoop van dit pand conform de strategie van het fonds is waarbij de focus ligt op de sterkste retaillocaties.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws