Groningen: deel pand PostNL wordt starterscentrum

30 April 2015 – Een deel van het kantoor van PostNL ten zuiden van het station in Groningen wordt tijdelijk ingericht als locatie voor startende ondernemers.
Initiatiefnemers van het starterscentrum ‘Platform Zuid’ aan de Achterweg 1 zijn de entrepreneur Nick Stevens en Ralph Steenbergen van vastgoedadviseur Nesk.

Bij een eerste bijeenkomst hebben zich volgens het Dagblad van het Noorden al 150 à 200 ondernemers gemeld. De gebruikers kunnen uit alle branches komen, zowel techneuten en ambachtslieden als game-ontwikkelaars, kunstenaars, juristen en horeca-ondernemers. Platform Zuid zal hier in ieder geval tot 2018 blijven en misschien langer.
Het pand maakt deel uit van het complex van PostNL in Groningen. PostNL gebruikt de overige metrages nog. Het postverdeelcentrum van PostNL voor Groningen ook gevestigd in het complex en de kantoortoren is in zijn geheel nog in gebruik waar het Financieel Shared Service centrum zit van PostNL.
De grond is al langjarig in bezit van de staat/NS en PTT Post, thans PostNL Real Estate is ook al sinds jaar en dag erfpachthouder van de grond en de opstallen zijn eigendom van PostNL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws