Groningen: CBRE GI verkoopt Waagstraatcomplex

9 augustus 2021 – CBRE Global Investors heeft namens het CBRE Dutch Retail Fund het Waagstraatcomplex in Groningen verkocht aan Vastgoed Groningen.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 33 mln.

Het Waagstraatcomplex is een mixed-use complex in het centrum van Groningen, direct naast het stadhuis, op de kruising van de belangrijkste winkelstraat (Herestraat) en de centrale stadspleinen de Grote Markt en de Vismarkt.

Het complex heeft een totaal vloeroppervlak van ongeveer 11.000 m² en huisvest een kantoor, woningen en winkels/horeca. Het is volledig verhuurd. De winkelstrip telt 14 winkel/horeca-units en huisvest (inter)nationale en lokale retailers zoals Boekhandel van der Velde, het News Café, Rituals en een Burger King. De kantoorruimtes, verhuurd aan Belsimpel, liggen op de verdiepingen, net als de 24 appartementen en maisonnettewoningen.

De verkoop van het Waagstraatcomplex is onderdeel van het continu verbeteren van het portfolio, waarbij de verkoopopbrengsten worden geherinvesteerd in onder andere de herontwikkeling van Amsterdamse Poort.

Het CBRE Dutch Retail Fund is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds, beheerd door CBRE Global Investors en heeft € 1,3 mrd vermogen onder beheer. De strategie van het fonds is gericht op investeren in duurzame en schaalbare investeringen met een mix aan functies in levendige binnensteden en binnenstedelijke wijk-winkelcentra in de grote steden.

Cushman & Wakefield trad op als adviseur van verkoper CBRE Global Investors. Houthoff verleende juridische ondersteuning aan de verkoper. Trip Advocaten Notarissen begeleidde de transactie namens koper Vastgoed Groningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws