Gouda: PingProperties verkoopt hoofdkantoor BAM Infra

9 september 2020 – PingProperties heeft, namens het PingProperties Corporate Office Fund I, het hoofdkantoor van BAM Infra in Gouda verkocht aan een vastgoedinvesteerder.

Onlangs is de huurovereenkomst met de huurder nog langjarig (12 jaar) verlengd. Het kantoorgebouw bestaat uit een vloeroppervlak 8640 m² vvo en 237 parkeerplaatsen.

Het betreft het laatste gebouw uit het PingProperties Corporate Office Fund I, waarin ook de gebouwen Het Boek (hoofdkantoor belastingdienst, Amsterdam), Jacobsweerd en Trappenburch (beiden Utrecht) deel van uitmaakten. Het fonds was zeer succesvol en kende een hoog gerealiseerd rendement.

De uitstekende relatie met de huurder heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een sterke strategische samenwerking tussen PingProperties en BAM. Er zijn in partnership diverse grootschalige herontwikkelingsprojecten succesvol gerealiseerd.

PingProperties verwierf het kantoorgebouw in 2008 direct van BAM Infra middels een sale & lease back constructie. Datzelfde jaar heeft er een grote renovatie plaatsgevonden en is het gebouw vergaand gemoderniseerd. In 2015 is er tevens een volledig inbouwpakket gerealiseerd. Op dit moment is een grootschalig verduurzamingstraject (naar Energielabel A) in een afrondende fase. Met het doorvoeren van diverse energiebesparende aanpassingen, waaronder vervanging van de klimaatinstallatie, plaatsing van solar carports en gevelisolatie, is het gebouw hierna weer volledig toekomstbestendig.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws