Gouda: 3-sterren BREEAM voor herontwikkeling Redevco

 

Kleiweg 24-48 in Gouda/foto: Raoul Suermondt

Kleiweg 24-48 in Gouda   Foto: Raoul Suermondt

Het succes van dit project, waarin verduurzaming van meet af aan centraal stond, is het gevolg van een nauwe samenwerking tussen de huurders van de panden en Redevco. De oorspronkelijke Kleiwegpassage is getransformeerd tot winkelruimte en de gevels aan de Kleiweg 24 t/m 48 zijn volledig vernieuwd in een historische architectuurstijl passend in de omgeving.

Redevco werkte in dit project, dat door de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) uitgeroepen werd tot pilot project ‘Duurzaam bouwen’, uitsluitend samen met bouwteamleden die formeel BREEAM expert zijn. De aanpassingen aan de passage en gevels hebben geleid tot een verbetering van de milieuprestaties van de panden met een positief effect op energie- en waterverbruik. Daarnaast hebben de nieuwe gevels de aantrekkelijkheid van de winkelstraat aanzienlijk verhoogd waar zowel de winkeliers als omwonenden van profiteren.
De herontwikkeling bestond uit een blok van hoogwaardige winkelpanden met een totale oppervlakte van 7000 m2. Redevco startte in het eerste kwartaal van 2012 met de bouwwerkzaamheden en leverde het project op in oktober van datzelfde jaar. Naast de bestaande huurders C&A, WE, Blokker en V&D, vestigde The Sting zich na de oplevering in het complex.
Redevco voert een internationaal BREEAM In-Use certificeringsprogramma en streeft ernaar om voor eind 2013 in heel Europa meer dan 80 certificaten te verkrijgen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws