Utrecht: Kadans stapt als belegger in lab Genmab

30 Augustus 2016 – Dura Vermeer Vastgoed en Kadans Science Partner Fund (SPF) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de toekomstige onderzoeksfaciliteit van Genmab in Utrecht.

Het nieuwe Genmab Research & Development Center wordt momenteel gebouwd op het Utrecht Science Park. De transactie heeft betrekking op 11.250 m² aan onderzoeksfaciliteiten, laboratoria, kantoren, faciliterende ruimtes en ondergrondse parkeergelegenheid.

‘Wij zijn er trots op dat we de nieuwe Research & Development faciliteit van Genmab ontwikkelen en realiseren,’ zegt David Snelleman van Dura Vermeer. ‘Risicodragende duurzame projectontwikkeling en Design & Build opgaven is precies waar Dura Vermeer als innovatieve partner goed in is. Wij zijn blij dat we met Kadans een belegger hebben gevonden die, met kennis van de betreffende sector, het gebouw voor de lange termijn wil exploiteren.’

Kadans en Utrecht Science Park

Genmab is een belangrijke wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen.  Hij is al meer dan 15 jaar een belangrijk onderdeel van het sterke cluster van kankeronderzoek op het Utrecht Science Park. Genmab heeft een langjarig huurcontract afgesloten voor het gebouw dat bij oplevering één van de eerste Breeam Excellent laboratoria zal zijn.

Het Genmab Research & Development Center, naar ontwerp van architectenbureau cepezed, komt te liggen op het Noord Cluster van het Utrecht Science Park. Hier zijn onder andere ook Nutricia Research Center, CBS-KNAW, het Hubrecht Institute en het toekomstige Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie gehuisvest. Het Science Park is dé locatie waar innovatieve kennis, wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen in Utrecht.

Casco oplevering van de nieuwe onderzoeksfaciliteit staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws