Tilburg: gemeente en BOM werken samen in Fons

22 Juni 2016 – Gemeente Tilburg en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) hebben het samenwerkingsverband Fons opgezet. Het is de opvolger van het Lokaal Herstructurerings Fonds Tilburg. Het samenwerkingsverband helpt ondernemers bij optimale huisvestingsoplossingen op Tilburgse bedrijventerreinen.

Het richt zich op ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt. Fons adviseert, brengt ondernemers indien nodig in contact met andere partijen én financiert. Daarmee willen gemeente en Bom bedrijven op een voortvarende manier benaderen en naar de regio trekken of in de regio houden.

‘Dankzij de nieuwe organisatie konden we vervroegd een extra investering doen’, aldus Patrick in ’t Ven, directeur P&M Express. Het sneltransport- en koeriersbedrijf zocht meer ruimte en een representatief alternatief voor zijn gedateerde pand. De firma kocht twee aangrenzende percelen – op Kraaiven – met een pand bijna 3 keer zo groot als de bestaande huisvesting. Met de financiering van Fons heeft het bedrijf gelijk de hele locatie gerevitaliseerd, in plaats van een gefaseerde aanpak. Uiteindelijk bleek dat direct een uitgelezen kans om vervroegd extra groei te realiseren.

Ook voor beleggers

Fons is er voor ondernemers en voor anderen die zich met de huisvesting van bedrijven bezighouden, zoals projectontwikkelaars en beleggers. Voor alle partijen die een beroep willen doen op een team van ervaren sparringpartners op het gebied van planontwikkeling, financiën en contractvorming. Specialisten uit alle disciplines die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ondernemers vooruit kunnen.
Serge Hoppenbrouwers van Bom is vanuit Fons het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer.

Klik hier voor meer informatie of bel 013 – 20 322 40.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws