Uitbreiding van DSM R&D Centre, Geleen

Geleen: Brightlands Chemelot Campus uitgebreid met R&D Centre

19 Juni 2015 – Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen is het nieuwe Research & Development Centre van DSM in gebruik genomen. In één overzichtelijk complex is een diversiteit aan hoogwaardige onderzoeksruimten, kantoren en een pilot hal ondergebracht.

Het Research Centre heeft een bruto vloeroppervlakte van 20.119 m² en omvat 6850 m² kantoren, 5450 m² laboratoria en een pilotplant van 4600 m². Het gebouw voldoet aan het Breeam label “Very Good”. De extra hoge en diepe ruimtes zijn flexibel in te richten, als laboratorium of als kantoor. De openbare rondgang die toegang biedt tot verschillende kantoorvloeren maakt het mogelijk om afdelingen te laten groeien en krimpen zonder concessies te doen aan de functionaliteit.

Om de gewenste synergie en samenwerking te bereiken heeft Broekbakema samen met DSM een kantoorconcept met activiteitgerichte werkplekken ontwikkeld. Het werkplekkengedeelte op de verdiepingen biedt in de buitenste ring de neutraal ingerichte aangename, open werkplekken en concentratieruimtes. In de binnenste ring bevinden zich de kleurrijke ontmoetingsplekken voorzien van copy-, pantry- en overlegfaciliteiten. Het atrium is het sociale hart van gebouw. Daar zijn de ontmoetingsplekken, conferentiezalen en galerijen vormgegeven. Vanwege zijn representatieve functie is in het atrium de corporate branding van DSM toegepast. In de nieuwbouw werken ongeveer 420 mensen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws