Europa: Investeringen in logistiek vastgoed 10% gegroeid

11 augustus 2020 – Investeringen in Europees industrieel en logistiek vastgoed zijn in de eerste helft van 2020 op jaarbasis met 10% toegenomen.

Dat blijkt uit onderzoek van CBRE. De investeringen in dit segment komen uit op € 15,3 mrd in Europa. Met een toename van 10% groeien de investeringen in industrieel en logistiek vastgoed harder dan de gehele beleggingsmarkt in Europa. Die groeide in zijn totaliteit met 2%.

Daarmee heeft het beleggen in industrieel en logistiek vastgoed de trend uit 2019 vastgehouden, toen de sectoren ook al bovenaan het boodschappenlijstje van vastgoedbeleggers stonden. CBRE denkt daarom dat de vooruitzichten voor deze beleggingscategorie voor heel 2020 goed zullen zijn.

Van alle landen is het beleggingsvolume in Frankrijk met 63% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar het meest toegenomen. Daarna volgden Denemarken en Nederland met ruim 50%. Doordat de markt in Duitsland met 43% toenam, is dit nu de grootste beleggingsmarkt voor industrieel en logistiek vastgoed in Europa geworden. Daarmee passeert Duitsland het VK, waar de markt 6% kromp. Nederland behoort met een investeringsvolume van € 1,3 mrd tot de vierde markt van Europa.

Het kapitaal dat de Europese industriële en logistieke vastgoedmarkt bereikte lag in het afgelopen jaar 18% hoger op € 37,8 mrd. Dit ondanks het tweede kwartaal 2020, toen door Covid-19 de investeringsvolumes met 22% daalden. Dit volume van € 4,7 mrd was sinds Q3 2016 niet meer behaald.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws