Enschede: nieuw kantoor van 4500 m2 langs Zuiderval

10 Januari 2018 – Langs de Zuiderval in Enschede wordt een kantorencomplex ontwikkeld van in totaal 4500 m² bvo. De kantoren staan per 2 gebouwen van ieder ca 1150 m² bvo op een gezamenlijke plint, de kantoorgebouwen- of verdiepingen kunnen via een atrium of bruggen met elkaar verbonden worden, zo ontstaat een groter oppervlak tot wel 2250 m² en nog meer flexibiliteit.

Toekomstige gebruikers kunnen kiezen tussen koop en huur, afhankelijk van hun de voorkeur, tevens zullen zij de inrichting en afwerking van het interieur zelf kunnen bepalen.

In samenwerking met Kingspan Benchmark heeft architectenbureau Studio.nl een gevel ontwikkeld die nog niet eerder in Nederland is toegepast. Deze ‘Dri-Design’ gevel is zo ontwikkeld dat er een structuur ontstaat die refereert aan het textielverleden van de stad en tevens ontstaat er volgens de architect ‘een overtuigende, krachtige schakering van lichtreflecties langs de gevel door zonlicht wat gedurende de dag en het seizoen langs de gevel strijkt. De gevel verandert daarom continu op elegante subtiele wijze onder de stand van de zon.’

Deze ontwikkeling is een samenwerking tussen Blauwdruk Vastgoed, Steggink Projecten en Som = Bedenkt en Begeleidt. De verkoop is in handen van Snelder Zijlstra bedrijfsmakelaars.

De Zuiderval is de belangrijkste invalsweg van Enschede die rechtstreeks van de A35 naar de binnenstad loopt en daarmee ook de meest prominente kantoorlocatie van de hele stad. Reeds veel toonaangevende bedrijven hebben zich hier gevestigd. Eigenwijze Zuiderval maakt de stedelijke wand langs de toegangsweg af met 4 kantoren op de laatste zichtlocaties van het gebied. Deze ontwikkeling geeft verdere invulling aan de plannen van de gemeente Enschede om de Zuiderval af te ronden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws