Enschede: WP Retail Invest start herontwikkeling Het Stroink

4 April 2019 – WP Retail Invest gaat winkelcentrum Het Stroink in Enschede herontwikkelen en uitbreiden en heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Etos.

Na een ingrijpende verbouwing is de Etos in winkelcentrum Het Stroink op woensdag 20 maart feestelijk heropend. Bij de verbouwing van de winkel – een deelproject dat feitelijk nog tot de voorbereidende activiteiten behoorde – is het vloeroppervlak verkleind van 400 m² tot 275 m². De vernieuwde Etos is de eerste winkel in Het Stroink waarin het nieuwe interieurontwerp voor het winkelcentrum is doorgevoerd.

Hiermee is een belangrijke stap gezet in de voorbereiding op de feitelijke herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum. Het totale winkeloppervlak van Het Stroink wordt uitgebreid van 4200 tot 5750 m². Het winkelcentrum wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd, krijgt het twee nieuwe hoofdentrees met rieten daken en zal het worden uitgebreid met een Aldi van ruim 1500 m². Ook wordt de parkeercapaciteit verruimd.

Wat aan de voorzijde van de Etos direct opvalt, is de nieuwe pui van antracietgrijs gemoffeld aluminium. “Deze vormgeving gaan we gefaseerd bij alle winkels toepassen zodat de passage een rustige en eenduidige uitstraling krijgt”, licht Roderik Lüschen van WP Retail Invest – eigenaar van het winkelcentrum – toe. “Alle puien worden verhoogd van 2,5 naar 2,8 meter en krijgen aan de bovenkant een strakke witte rand als reclamedrager. Het is de bedoeling dat bij alle winkels de naam straks in dezelfde letters op deze rand komt te staan. De passage zelf zal volledig worden vervangen en krijgt een nieuwe kapconstructie en nieuwe vloeren. Ter verbetering van de zichtlijnen maken we de nieuwe passsage bovendien breder.”

Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de volgende fasen van de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden. “Na Pasen zal Primera – waarmee we eveneens een nieuwe langjarige huurovereenkomst hebben afgesloten – op haar vertrouwde locatie een volledig nieuwe winkel heropenen. De overige winkels in het winkelcentrum krijgen gefaseerd een nieuwe pui, wat de ondernemers direct de mogelijkheid geeft om hun winkelconcept aan te passen.”

Winkelcentrum Het Stroink dateert uit midden jaren ‘70 en ligt in Stroinkslanden, de meest oostelijk gelegen woonwijk van het stadsdeel Enschede-Zuid. Na herontwikkeling en uitbreiding zal Het Stroink 22 winkels tellen. Het winkelaanbod omvat dan onder meer twee supermarkten (Albert Heijn en Aldi), speciaalzaken op het gebied van brood, banket, kaas, delicatessen, vleeswaren en belegde broodjes.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws