Enschede: Pertinea koopt winkelcentrum Op de Brouwerij

19 September 2019 – Het Belgische Pertinea Property Partners heeft in augustus via haar beleggingsvehikel RE-tail Return Partners II het winkelcentrum Op de Brouwerij te Enschede gekocht.

Dit fonds richt zich in hoofdzaak op convenience retail in Nederland. Het wordt gekapitaliseerd door een stabiele groep van Nederlandse en Belgische institutionele en private beleggers met ervaring in vastgoed en retail. Caroline Kievit-Droste, country manager Nederland: Dit is onze eerste aankoop is in Nederland. We hebben de ambitie om op korte termijn nog meer wijkwinkelcentra in Nederland te verwerven.

Winkelcentrum Op de Brouwerij bestaat uit 7550 m² winkelruimte waaronder een Jumbo, Lidl, Hema, Kruidvat en Etos. Het is gelegen op de voormalige locatie van de Grolsch Brouwerij in de wijk Roombeek te Enschede. Uit het Kadaster blijkt dat de koopsom € 15.675.000 bedraagt. Het winkelcomplex is ontwikkeld door destijds ING Real Estate Development, die het in 2010 voor circa € 20 mln verkocht aan Velocity European Properties. De ontwikkelaar bouwde Op de Brouwerij in twee fasen, de eerste fase ging in 2010 open en de tweede in 2012.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws