Enschede: Kantoorpand in krijgt maatschappelijke functie

14 mei 2021 – Het voormalige kantoorpand van Servicecentrum West in de wijk Boswinkel/Stadsveld is door de Gemeente Enschede verkocht aan de SVE Group. Het transformeert van kantoorgebouw naar een maatschappelijk pand.

Vanaf 1 mei ondergaat het gebouw met een oppervlakte van 2.435 m² een volledige transformatie. Binnen de huidige bestemming wordt het moderne pand compleet aangepast naar een maatschappelijk pand met zorg gerelateerde functies voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg met begeleid wonen.

Het huidige kantoorpand bestaat uit 4 bouwlagen en beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Het is uitstekend bereikbaar door de gunstige ligging dichtbij invalswegen, de A35 en het centrum van Enschede.

Eind maart j.l. zijn alle medewerkers van Servicecentrum West verhuisd naar het wijkcentrum ‘De Boei’ aan de Spinnerstraat in Enschede. Het monumentale pand ‘De Boei’ moet een multifunctioneel centrum worden voor o.a. bewoners, gemeente, wijkraden, politie en andere organisaties. Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners en professionals voor alle stadsdelen van Enschede West. De toekomst van het markante pand ‘De Boei’ in de wijk Pathmos is daarmee veiliggesteld.

Door de geplande verhuizing kwam het gebouw aan de B.W. ter Kuilestraat 33 leeg te staan en kon vastgoedorganisatie SVE Group het kopen. SVE Group heeft ruime ervaring met het transformeren van kantoorpanden naar maatschappelijk vastgoed. Het voormalig kantoorpand in Enschede zal worden getransformeerd tot een woon-service-zorg ontwikkeling die invulling geeft aan de lokale en regionale behoeften in de markt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws