Enschede: ASR koopt The Gallery op campus Twente

24 april 2020 – ASR Real Estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund het gebouw The Gallery gekocht, midden in het sciencepark van Universiteit Twente.

Het moderne multi-tenant gebouw voor kennisvalorisatie en innovatief ondernemerschap, ligt op het campusterrein van de Universiteit Twente. Het 300 meter lange gebouw biedt ruimte aan kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria en beschikt over een receptie, parkeergarage, restaurant en Grand Café. Het is gelegen aan de Hengelosestraat 500 in Enschede op de grens tussen het Business en Science park en de Universiteit Twente, in het hart van het Kennispark.

The Gallery is een nieuwe toevoeging aan de portefeuille van het ASR Dutch Science Park Fund, dat in maart 2019 is opgericht. Luc Joosten, fund director: ‘The Gallery is een mooie aanwinst voor de portefeuille van het ASR Dutch Science Park Fund. Het gebouw voldoet aan alle criteria van het fonds en levert bovendien een positieve bijdrage aan de rendementsdoelstelling en de gewenste geografische spreiding. The Gallery is onze eerste aankoop op de campus van de Universiteit Twente. Het is onze ambitie om meer objecten te acquireren op dit sciencepark en andere scienceparken in Nederland.’

The Gallery is geopend in april 2014 nadat de Universiteit Twente en een groep regionale investeerders bestaande uit: VolkerWessels, Weshold, BTC-Twente, Nieuwzicht in Bogt, Reggeborgh Vastgoed en DTME hadden besloten het bestaande gebouw te herontwikkelen tot dit bedrijfsverzamelconcept. Het beheer van het gebouw blijft in handen van BTC-Twente. Het Kennispark biedt plaats aan ruim 400 (high-tech)bedrijven, meer dan 900 spin-offs en is een broedplaats voor start-ups.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws