25 Augustus 2015 – Aeronextlife wil zich vestigen op het voormalige vliegveld Twente. Het net opgerichte bedrijf legt zich toe op het recyclen van leasevliegtuigen.

De Provincie Overijssel, die samen met de gemeente Enschede Technology Base Twente op het luchthaventerrein ontwikkelt, beschouwt Aeronextlife als een kansrijk initiatief. Aad Veenman, voorzitter van het team dat bedrijven moet zoeken, zegt dat diverse bedrijven zich hebben gemeld toen de burgerluchthaven niet doorging. Aeronextlife was daar één van. ‘Zij willen vaart maken om hun pilot plant per 1 januari 2016 draaiende te krijgen. Dit betekent dat we pragmatisch zijn en adviseren hen ruimte te geven en hier een succes van te maken. Te meer omdat dit een interessante ontwikkeling is die een koppeling legt tussen de luchthavenzijde en de materialenketen.’

‘Tegelijk blijven we zoeken naar bedrijven voor zowel land- als luchtzijde die een relevante keten kunnen vormen op het gebied van Advanced Materials and Manufacturing. De toekomstige verknoping met de activiteiten van AXL is daarbij op termijn interessant, maar zoals ieder bedrijf in de opstartfase zal hun focus zijn op het draaiende krijgen van het businessmodel’, aldus Veenman.

Aeronextlife gaat starten in twee bestaande hangars om zich na de pioniersfase door te ontwikkelen op een definitieve locatie in het gebied. Het doel van het bedrijf is per 1 januari 2016 te kunnen beginnen met de pioniersfase. Dit kan wanneer de gemeente Enschede de omgevingsvergunning heeft verleend, waarvoor de procedure binnenkort start.

Volgens Tubantia is de onderneming Aeronextlife in maart opgericht door de Belg Frederic Chailliet. Hij heeft twee mensen aangetrokken die de vliegtuigrecycle onderneming in Enschede moeten opzetten. Het bedrijf wil beginnen met een 35 medewerkers en op termijn wordt dit aantal verdubbeld.