Enschede: 2e fase van uitbreiding winkelcentrum Enschede-Zuid van start

13 Oktober 2017 – DC Vastgoed is begonnen met de tweede fase van de herontwikkeling van winkelcentrum Enschede-Zuid. Het bestaande winkelcentrum wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid tot een grotendeels overdekt winkelcentrum met 19.000 m² winkels en ruim 700 gratis parkeerplaatsen. De eigenaren van het winkelcentrum zijn verantwoordelijk voor de renovatie. De uitbreiding wordt gerealiseerd door DC Vastgoed.

Vorig jaar zijn de eigenaren gestart met de renovatie van het bestaande winkelcentrum. Onder andere de passagekappen zijn inmiddels vervangen. Inmiddels is het eerste nieuwbouwblok van 2000 m² opgeleverd aan de huurders. Trekkers van dit deel van de nieuwbouw zijn Hema en Big Bazar.

Fase 2 betreft een uitbreiding van 5000 m² bvo. Hiervan is ruim 80% verhuurd, onder andere aan een Emté-supermarkt. Oplevering van deze fase is voorzien voor de eerste helft van 2018.

De ontwikkeling van de uitbreidingen vindt gefaseerd plaats om zo het bestaande winkelcentrum door te laten functioneren. Na oplevering van de nieuwbouw en de renovatie zal het winkelcentrum bestaan uit een mix van lokale en landelijke winkels, zoals Jumbo, Emté, Lidl, Hema, Blokker en Big Bazar. Daarnaast zal ook de openbare ruimte onder regie van de gemeente opnieuw ingericht worden met ruime gratis parkeervoorzieningen.

Het bestaande winkelcentrum Enschede-Zuid is in eigendom bij diverse eigenaren. Een groot deel daarvan zijn professionele (institutionele) vastgoedbeleggers zoals Dela Vastgoed, Ahold Real Estate, HB Capital, Volksbank, Vivat en DC Vastgoed. De eigenaren zijn voor wat betreft het eigendom en beheer van de passage en passagekappen verenigd in een Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws