Eindhoven: Bouw Brainport Industries Campus van start

8 December 2017 – De bouw van Brainport Industries Campus in Eindhoven gaat maandag 11 december officieel van start. De eerste fase beslaat 61.000 m².

De gehele campus bestaat uit een gebied van 200 hectare. De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. Van de totale oppervlakte wordt een derde deel bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers.

Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en projecten. De ruimte om de gebouwen vormt een geheel met het groene, bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park. Daar komen wandel- en fietspaden, weiden en bijzondere tuinen.

De campus is een initiatief vanuit de industrie. Voor de realisatie werken hierin samen Brainport Industries, VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Brainport Industries is een coöperatie van eerste-, tweede- of derdelijns high-tech toeleveranciers. Samen doen zij projecten op het gebied van technologie, markt en mens om zo de innovatiekracht van hun leden te versterken.

De eerste fase zal volgend jaar onderdak bieden aan onder andere Anteryon, leverancier van industriële apparatuur, en KMWE, toeleverancier van de luchtvaart (Boeing, Airbus), ruimtevaart, machinebouw (General Electric), de medische sector en de halfgeleiderindustrie.

Ook ICT-ontwikkelaars Hightech Software Cluster en Softwareport nemen er hun intrek, net als het Summa College. Vanaf augustus 2018 volgen zo’n 1600 mbo-studenten techniek en procestechnologie hun opleiding in de Fabriek van de Toekomst.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws