Eindhoven: SPF Beheer koopt gebouw ‘Frederik’ in Strijp-S

28 Januari 2019 – MRP Development heeft gebouw Frederik, bestaande uit 91 appartementen, bergingen en een fietsenstalling, verkocht.

Het gebouw is onderdeel van project S-West te Eindhoven. De transactie werd gesloten door SPF Beheer namens de pensioenfondsen SPF en SPOV.

MRP Development is, samen met Ten Brinke CoHof, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 91 appartementen. Stam + De Koning draagt zorg voor de realisatie.

S-West bestaat naast Frederik uit drie andere gebouwen met huur en/of koopwoningen: Frits (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen). Namen die stuk voor stuk verwijzen naar de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een semi-openbare binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Jeroen Schipper uit Rotterdam draagt zorg voor de architectuur.

Samen met Frits vormen de appartementen van Frederik de eerste fase van S-West. Van Frits zijn nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar via Van Santvoort Makelaars. De bouw van de eerste fase start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019. De 26 appartementen van Maria en de 29 appartementen van Benjamin worden momenteel uitgewerkt en waarschijnlijk dit voorjaar gepresenteerd en aangeboden.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws