Eindhoven: Keppel DC REIT koopt datacenter van Marathon

7 september 2021 – Keppel DC REIT heeft een complex aangekocht met twee datacentergebouwen in De Hurk, het grootste bedrijventerrein van Eindhoven.

De verkoper is een fonds dat is aangesloten bij MCAP Global Finance (UK) LLP, de Europese dochteronderneming van Marathon Asset Management LP, met het hoofdkantoor in New York.

Het pand, waarvoor € 37,2 miljoen werd betaald, staat aan de Dillenburgstraat 25A-25E, 25E1, 25F, 25G en 25J-25M.

Dit is de derde aankoop van Keppel DC REIT in Nederland en met dit object versterkt Keppel zijn positie in deze belangrijke datacentermarkt in Europa.

Dillenburgstraat is strategisch gelegen nabij het stadscentrum van Eindhoven en de internationale luchthaven, tevens is het object goed aangesloten op het Nederlandse snelwegennet. Het object bestaat uit twee datacentergebouwen, alsmede een magazijn en een bijbehorend kantoorgebouw op het terrein. Het heeft een verhuurbaar oppervlak van circa 10.800 m². De datacenterruimte wordt verhuurd aan een wereldwijd toonaangevende IT-dienstverlener.

Anthea Lee, ceo van Keppel DC REIT Management: ‘Als een van de vier belangrijkste datacentermarkten in Europa en de achtste grootste datacentermarkt wereldwijd, is Nederland een strategische markt voor ons. We zijn verheugd dat we aan onze portfolio een kwalitatief en groen datacenter kunnen toevoegen in de belangrijkste technologiehub Eindhoven.’

Marathon werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Arcadis, KPMG en NL Real Estate | Knight Frank.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws