Eindhoven: Intervest koopt Gold Forum

6 November 2018 – Intervest breidt met projectontwikkeling Gold Forum zijn logistieke positie nabij de luchthaven van Eindhoven uit tot bijna 50.000 m².

Intervest Offices & Warehouses heeft een turnkey koopovereenkomst afgesloten voor de logistieke projectontwikkeling Gold Forum op het bedrijvenpark Flight Forum nabij de luchthaven van Eindhoven. Het gebouw zal architecturaal en functioneel één geheel vormen met het bedrijfspand Silver Forum, dat Intervest eerder dit jaar verwierf. Hierdoor zal een totaal logistiek complex van bijna 50.000 m² ontstaan. ‘Met deze bijkomende investering op het bedrijvenpark Flight Forum wordt de cluster in de Eindhovense regio verder uitgebouwd. Bovendien wordt met de combinatie van beide gebouwen een kritische omvang bereikt, waarin grootschalige logistieke operaties kunnen worden ondergebracht’, aldus Jean-Paul Sols, ceo Intervest.

Gold Forum wordt een state-of-the-art zeer duurzaam distributiecentrum van 21.000 m² met een opvallende organische vorm en een goudkleurige gebogen gevelafwerking. Het logistieke gebouw wordt ontwikkeld door en op risico van Kero Vastgoed, een Nederlandse vastgoedontwikkelaar uit de Eindhovense regio. Het zal bij oplevering door Intervest worden verworven voor een aankoopsom van € 18,9 mln. De oplevering van het project is voorzien in het derde kwartaal van 2019.

Gezien de grote vraag en de beperkte beschikbaarheid in de regio worden de kansen op verhuring tijdens de constructieperiode hoog ingeschat. Indien het gebouw echter niet verhuurd zou zijn op moment van oplevering wordt door de ontwikkelaar een huurgarantie van 2 jaar à rato van € 1,2 mln per jaar toegekend. Het project zal dus vanaf oplevering onmiddellijk huurinkomsten genereren voor de vennootschap en een brutoaanvangsrendement opleveren van 6,2%.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws