Eindhoven: Huawei opent logistiek centrum

29 Maart 2015 – Het Chinese telecom- en IT-bedrijf Huawei vestigt in Eindhoven een logistiek centrum voor Europa. De vestiging krijgt een omvang van minimaal 10.000 m2 en zal zonodig worden uitgebreid.

De oprichter van Huawei Technologies, Ren Zhengfei, heeft de keuze voor Eindhoven afgelopen vrijdag bekendgemaakt tijdens het bezoek van minister-president Mark Rutte aan het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Eindhoven kwam als beste optie bij Huawei in beeld waar meerdere locaties in West-Europa een kandidaat waren. Het Chinese concern ziet Brabant als ideale toegangspoort naar Europa en zoekt de verbinding met de aanwezige hightech sector.

“De komst van Huawei bewijst opnieuw de logistieke aantrekkelijkheid van Brabant”, aldus Eelko Brinkhoff, hoofd van de afdeling BOM Foreign Investments. “Brabant biedt een strategische ligging in Noordwest-Europa met toegang tot 300 miljoen consumenten binnen een straal van 500 kilometer. De nabijheid van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen, een uitstekende infrastructuur, beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, aanbod van hoogwaardig logistiek vastgoed en aanwezigheid van alle grote logistieke dienstverleners zijn belangrijke condities voor de vestiging van Europese distributiecentra. Recente vestigingen van American Eagle, Tesla, Forever 21 en Welch Allyn bevestigen het beeld van Brabant als logistieke hotspot in Europa. We zijn trots dat ook het innovatieve bedrijf Huawei onze provincie heeft gekozen voor haar activiteiten. Daarnaast wederom een bevestiging van de potentie van China na investeringen van Opple Lighting, Mapscape en Shanghai Prime in 2014.”

Het logistiek centrum in Eindhoven dient voor de opslag en Europese uitlevering van ICT producten en smart phones, die Huawei uitbesteedt aan de Nederlandse tak van DHL. Per 1 mei 2015 gaat een driejarig contract in. Naar verwachting vinden 50 tot 70 mensen er een baan.

De vestiging van Huawei in Eindhoven biedt een uitvalsbasis voor een verdere verkenning van mogelijkheden om aan te sluiten bij het hightech cluster in Brabant. CEO Nederland van Huawei, Wonder Wang, bevestigt dat: “Behalve de goede infrastructuur en gunstige ligging in Europa van Brabant, vinden we Eindhoven interessant vanwege ontwikkelingen op het gebied van smart cities, smart environment en smart mobility. Zo mogelijk dragen we daar graag aan bij.”

De komst van het logistiek centrum is mede ondersteund door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development en de NFIA (Netherlands Foreign Investments Agency). In Nederland telt Huawei 620 medewerkers en werkt samen met telecom en ICT bedrijven. Huawei heeft momenteel drie vestigingen in Nederland met het hoofdkantoor in Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws