High Tech Campus, Eindhoven

Eindhoven: HTCE nadert grenzen van de groei

12 Augustus 2015 – De High Tech Campus Eindhoven nadert de grenzen van de groei. Bij ongewijzigd beleid en met het huidige groeitempo is de campus rond 2020 volledig bezet. Dit wordt door de directie van de campus desgevraagd bevestigd.
Omdat de directie aan het huidige groene concept niet wil tornen moet worden besloten of er grond wordt aangekocht of dat er elders een tweede campus komt.
In het Eindhovens Dagblad zegt Bert-Jan Woertman, directeur marketing & communicatie van de HTCE dat de campus nog met ongeveer 20% kan uitbreiden. Aan de zuidkant kan nog een perceel van 115.000 m2 worden ontwikkeld.
Volgens de woordvoerder groeit de campus momenteel harder dan in de afgelopen jaren. Dit jaar zijn er inmiddels 20 nieuwe vestigers tegen 13 in heel 2014. Er is in 2015 7.500 m2 vloeroppervlak ontwikkeld, in hoofdzaak nieuwbouw zoals het KPN Datacenter. In totaal huisvest de High Tech Campus momenteel ongeveer 150 bedrijven. Volgens de campusdirectie melden zich wekelijks nieuwe geïnteresseerde partijen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws