Eindhoven: Heembouw levert DC Brocacef op

15 november 2019 – In opdracht van logistiek vastgoed ontwikkelaar en belegger WDP heeft Heembouw het bestaande distributiecentrum van Brocacef op bedrijventerrein Park Forum in Eindhoven uitgebreid.

Afgelopen maandag, 11 november, was de oplevering. Het gaat om een turnkey uitbreiding van 8500 extra m² aan het bestaande ‘Brocacef Science Park’ aan Park Forum 1129. De hal is ambïent geklimatiseerd en wordt op een constant temperatuur niveau gehouden tussen de 15 en 25?c. De komende maanden wordt het geautomatiseerde ordersysteem geïmplementeerd.

Deze uitbreiding betekende een hernieuwing van de samenwerking tussen WDP, Brocacef en Heembouw en haar architectenbureau Heembouw Architecten. Het distributiecentrum van circa 10.000 m² bvo werd in 2014 eveneens door Heembouw en Heembouw Architecten turnkey gerealiseerd in opdracht van WDP. De uitbreiding kende de nodige uitdagingen; zo moest de logistiek van de nieuwe hal naadloos aansluiten op de bestaande hal, waarbij een aantal bouwtechnische aanpassingen noodzakelijk waren.

Met deze uitbreiding verdubbelt farmaceutische groothandel Brocacef zijn capaciteit in Eindhoven en is hiermee voorbereid op de huidige en verwachte groei. Naar verwachting neemt Brocacef de nieuwbouw begin 2020 in gebruik.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws