Eindhoven: Fidelity koopt voor € 18,8 mln pand Stabilo

14 november 2019 – Fidelity International heeft voor het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund het gebouw aan het Flight Forum 3846–3930 in Eindhoven gekocht.

Het light-industrial complex met een totaaloppervlakte van 19.000 m² is voor € 18,8 mln verworven in een off-market ‘sale-and-leaseback’-transactie. Stabilo huurt het gebouw terug voor een periode van 15 jaar.

‘De Nederlandse markt en zeker Eindhoven, als vijfde stad van Nederland, is erg in trek bij beleggers. Het pand staat op het Flight Forum businesspark nabij de luchthaven en is een multifunctioneel en hoogwaardig gebouw’, zegt Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity International. ‘Door de langjarige huurovereenkomst met een goede huurder past deze defensieve investering goed bij onze beleggingsstrategie. Met deze aankoop benaderen we met het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund een fondsvolume van ongeveer € 1 mrd. Op korte termijn willen we onze Nederlandse commerciële vastgoedportefeuille verder uitbreiden met kantoren, logistiek en mixed-use projecten.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws