High Tech Campus, Eindhoven

Eindhoven: Europese research Shimano naar HTCE

21 September 2015 – De Japanse fabrikant van onder meer fietsonderdelen Shimano gaat haar Europese centrum voor onderzoek en productontwikkeling vestigen op de High Tech Campus Eindhoven. Dit heeft directeur Frans Schmetz van de HTCE bevestigd. Het pand, dat 1 januari 2017 in gebruik moet worden genomen, zal 150 tot 200 medewerkers huisvesten. 

Over precieze omvang van het pand en de investeringskosten wilden betrokken partijen geen mededelingen doen. Volgens Schmetz betreft het een ‘significante ontwikkeling op een zichtlocatie aan de zuidkant van het campusgebied’.

Shimano is wereldmarktleider voor onder meer fietsversnellingen en visgereedschap. Het concern heeft voor de campus gekozen om te kunnen werken in een internationale zakelijke omgeving, de aanwezigheid van jong talent en de focus op innovatie. Wat ook heeft meegespeeld, aldus president Marc van Rooij van Shimano Europe Holding, is dat de Brainport-regio zich heeft ontwikkeld tot een wereldwijd toonaangevende cluster van bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van sport, technologie en design. Met de vestiging op de campus ‘versterken we onze kansen bij de werving van internationaal talent en profiteren wij optimaal van de op de campus aanwezige high-tech faciliteiten en internationale netwerken’, aldus Van Rooij. De onderneming heeft in Nunspeet het Europese hoofdkantoor en het distributiecentrum. Die zullen daar gevestigd blijven.

Eigenaar Marcel Boekhoorn van de High Tech Campus Eindhoven is verheugd over de komst van Shimano. Hij meent dat het een ‘perfect match’ is tussen Shimano en de onderscheidende punten van de regio Eindhoven. ‘Het versterkt ook onze connectie met Japanse technologie en netwerk.’

De HTCE telt momenteel 135 bedrijven en instellingen met in totaal ruim 10.000 ontwikkelaars, researchers en ondernemers.

In PropertyNL Magazine van vrijdag 25 september een uitgebreid interview met directeur Frans Schmetz van de HTCE.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws