Eindhoven: € 100 mln voor betere bereikbaarheid Airport

17 Juni 2015 – De bereikbaarheid van Eindhoven Airport en de doorstroom van luchthavenpassagiers zal komende jaren sterk worden verbeterd. Ook het buitengebied rondom de snel groeiende luchthaven gaat op de schop. De investeringskosten bedragen in totaal € 100 mln.

De eerste werkzaamheden starten in 2016 en het hele project is in 2020 afgerond. De plannen zijn op Eindhoven Airport officieel onthuld door luchthavendirecteur Joost Meijs, directeur-generaal Lidwijde Ingering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Jannie Visscher, wethouder van de gemeente Eindhoven.

De meest in het oog springende verandering zal plaatsvinden op het parkeerterrein P1, pal voor de ingang van de huidige terminal. Daar komt een zogenoemd ‘multi purpose gebouw’, waar verschillende diensten en faciliteiten worden gecombineerd. Een OV terminal op de begane grond, een Kiss & Ride strook, parkeren op de verdiepingen daarboven en horeca en winkels aan de terminal zijde. De vormgeving van het gebouw sluit aan op de architectuur van de huidige terminal en het hotel. Via roltrappen komen reizigers, afhalers en wegbrengers uit op het autoluwe verblijfsgebied tussen het ‘multi purpose’ gebouw en de passagiersterminal.

Verder komt er een wandelboulevard tussen de parkeerterreinen P3, P4 en P5 en het verblijfsgebied direct voor de luchthaventerminal. Ook de gasten van de omliggende bedrijfsterreinen en overige bezoekers kunnen via de wandelboulevard de luchthaventerminal bereiken. De natuurlijke omgeving wordt waar mogelijk doorgetrokken zodat het geheel ‘groen’ wordt.

Zie ook PropertyNL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws