Eindhoven: Aviva verwerft logistiek vastgoed

10 juni 2021 – Aviva Investors, het wereldwijde vermogensbeheerbedrijf van Aviva plc heeft de aankoop van een groot logistiek centrum in Eindhoven afgerond. Het gebouw werd aangekocht van de Duitse vastgoedbeleggingsmanager Union Investment.

De bedrijfsruimte, die meer dan 64.000 m² opslagruimte omvat, bevindt zich in het goederendistributiecentrum ‘Acht’ in Eindhoven. Dit gebied wordt beschouwd als de meest gevestigde logistieke markt in de regio en een van de meest dynamische in Nederland. De faciliteit ligt dicht bij zowel de snelwegen A2 en A67 als de internationale luchthaven van de stad. Daarnaast grenst het aan een van de belangrijkste spooraders, die directe toegang biedt tot de haven van Rotterdam.

Met deze overname breidt Aviva Investors de portefeuille van logistieke activa in Nederland verder uit. Tot die portefeuille behoren onder meer een recent ontwikkeld DC van 20.000 m² in Berkel en Rodenrijs en een van 40.000 m² in de haven van Rotterdam. De vermogensbeheerder beheert ook een aantal kantoorpanden in Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws