Eemnes: verkoop eerste kavel bedrijventerrein Zuidpolder

8 Januari 2015 – Reijnterprise BV en de gemeente Eemnes hebben de eerste  verkoopovereenkomst van het bedrijventerrein Zuidpolder voor een kavel van 2479 m2 getekend. Reijnterprise BV start in het voorjaar met de bouw van een bedrijfshal en 6 opslagunits. Tinika BV en PeeWee International BV vestigen zich in de hal. De aangrenzende units bieden ruimte aan kleine ondernemers.

Tinika BV en PeeWee International BV zijn fabrikant, exporteur en groothandel van het zeer duurzame PeeWee kattenbaksysteem dat snel aan populariteit wint in Nederland. Het PeeWee systeem is gebaseerd op biologisch afbreekbare houtkorrels. De houtkorrels worden gemaakt van het restproduct van zorgvuldig geselecteerde Zweedse bomen. PeeWee: “Door de bouw van de nieuwe bedrijfsruimte in Eemnes is het mogelijk om een efficiënter en nog duurzamer bedrijfsproces in te richten.”

Peewee biedt werk aan 8 tot 10 mensen in Eemnes. Een deel van het personeel zal worden ingevuld met minder validen. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Reijnterprise BV hoog in het vaandel. Het nieuwe bedrijfspand zal extra duurzaam worden gebouwd en ingericht. Burgemeester van Benthem: “We zijn erg blij met de uitbreiding van Peewee op het bedrijventerrein Zuidpolder. Deze overeenkomst is ook meteen de start van de aanleg van het bedrijventerrein. In het voorjaar zullen de bouwwegen en de nutsvoorzieningen zoals riolering, gas, water en glasvezel worden aangelegd. Op deze manier zetten we in op een modern en duurzaam bedrijventerrein.”

Inmiddels zijn ook diverse andere partijen aan het onderzoeken of zij zich op het nieuwe bedrijventerrein willen vestigen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws