Ede: World Food-concept wordt concreet

5 Februari 2016 – Donderdag 17 maart 2016 wordt door onder andere Green Real Estate en Van Wijnen de eerste concrete uitwerking van het World Food Center-concept getoond. De presentatie is bedoeld voor de beslissers van de deelnemende bedrijven, instellingen, organisaties en investeerders.

Harry Veldhuis (gebiedsmanager WFC Development): “Deze bijeenkomst is voor ons van groot belang. We zullen die dag de eerste echte impressies van het WFC en het gebied laten zien en de uitkomsten presenteren van de participatieworkshops. Het conceptteam werkt momenteel met aan een inspiratievol en volwaardig concept dat we uitgebreid toelichten. Ook de voorstellen voor de volgende fase zullen we dan alvast presenteren, want deze trein staat niet stil.”

De verantwoordelijke wethouder van Ede, Johan Weijland, vult aan: ‘Ede is, mede in combinatie met Wageningen, de logische plek voor een internationaal georiënteerd World Food Center. Hier in de regio bulkt het van de kennis over voeding en voedseltechnologie. We dragen graag bij aan een Experience Center waar lekker en gezond eten wordt gecombineerd met het vinden van een antwoord op de mondiale vragen rond voedsel.’

Prof.dr. Raoul Bino, algemeen directeur Agrotechnologie en Foodscience, Wageningen Universiteit meent: ‘Wij zijn als Wageningen Universiteit enthousiast over de komst van het World Food Center. Het geeft ons de mogelijkheid om de spannende, boeiende en belangrijke wereld van voeding, omgeving en wetenschap met iedereen te delen. Uniek is natuurlijk dat we de prachtige resultaten van ons werk hier kunnen laten zien, voelen én proeven.’

World Food Center Development B.V. (een samenwerking van Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.) staat aan het roer van de ontwikkeling van het World Food Center. Gebiedsmanager is Harry Veldhuis en algemeen directeur is Cees van Bemmel. Het projectbureau van World Food Center Development is gehuisvest op de toekomstige locatie van het World Food Center op één van de voormalige kazerneterreinen in Ede: de Maurits-Zuid Kazerne.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws