Ede: Food Innovation Center van Unilever in Wageningen

6 Oktober 2016 – Unilever gaat in Wageningen een groot Food Innovation Center bouwen. Hier worden alle R&D activiteiten ondergebracht die momenteel in Vlaardingen, het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan zitten. Het nieuwe centrum zal werk bieden aan ongeveer 550 mensen en in april 2019 van start gaan.

Het opzetten van het Food Innovation Center past in de strategie van Unilever om de R&D activiteiten van alle sectoren van het concern samen te voegen. Dit gebeurt op de belangrijkste en meest centrale researchlocaties van het concern. Op deze manier verwacht Unilever per locatie voldoende kritische massa te behalen om doorbraken en innovaties op R&D-gebied te garanderen. Unilever zal deze centra  ontwikkelen tot innovatieve ecosystemen in combinatie met de kennis en kunde van de partners waarmee zij samenwerkt.

Keuze voor Wageningen

De keuze voor Wageningen als competentiecentrum voor de food-groep is volgens Jan Zijderveld, President van Unilever Europa, een logische. Nederland heeft een uiterst innovatieve agri-food cultuur. Door alle onderdelen van de R&D op food-gebied in Wageningen samen te brengen zal Unilever beter in staat zijn vooraan te lopen met de meest vooraanstaande voedseltechnologie. Er zal een nauwe samenwerking worden opgezet met de Universiteit van Wageningen en een grote verscheidenheid aan onderzoeksinstellingen en start-ups.

Unilever start nu met verkennende gesprekken. Na afronding daarvan zal de daadwerkelijk bouw beginnen. De verwachting is dat het hele proces in het tweede kwartaal 2019 is afgerond.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws