Ede verkoopt in 2013 twee hectare bedrijfsgrond

De verkoopdoelstelling voor 2013 is hiermee gehaald.

15 januari 2014 – De gemeente Ede heeft in 2013 ruim twee hectare bedrijfsgrond verkocht. 21.260 m² hiervan is uitgegeven op bedrijventerrein BT A12, 240 m²op de Kievietsmeent. Hiermee is de doelstelling van de gemeente gehaald. De gronden zijn gekocht door bedrijven als Uitgeverij De Lantaarn uit Soest, Mouw Hoedliggers uit Kootwijkerbroek, Ten Kate Huizinga uit Ede en Akapp-Stemmann BV uit Barneveld.

Wethouder Economie Roel Kremers is tevreden met dit resultaat. “Het laat zien dat Ede een goede vestigingsplaats is voor bedrijven, ook in deze tijd. Het is winst voor ons als gemeente én voor de bedrijven. De verhuizingen van Akapp-Stemman en Mouw Hoedliggers zijn verlopen in goede afstemming met de gemeente Barneveld, één van onze partners in de regio FoodValley.”

Bedrijventerrein A12

Ede heeft acht bedrijvenlocaties voor kantoren en industrie. Elk terrein heeft zijn eigen karakter. Alle terreinen zijn uitstekend bereikbaar via de A30, A12 en N224 en met het openbaar vervoer. Bedrijventerrein BT A12 in Ede is een duurzaam, gemengd bedrijventerrein, ten westen van de A30. Op het bedrijventerrein zijn bedrijven als bloemenveiling Plantion, Tholu, Nauta Sign en Brezan gevestigd. Er zijn nog enkele bedrijfskavels beschikbaar op dit bedrijventerrein.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws