Ede: Tholu koopt kavel van 34.500 m2

28 Augustus 2015 – De gemeente Ede verkoopt 34.538 m2 meter grond aan Tholu B.V. op het bedrijventerrein A12 in Ede. Tholu, het internationaal georiënteerde bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en distribueren van bulkverpakkingen, zal met deze grond de huidige locatie verder uitbreiden.

Wethouder Johan Weijland: “We zijn heel blij dat we deze verkoop hebben kunnen sluiten. Met de uitbreiding van Tholu verkopen we een groot stuk grond en houden we tegelijkertijd een belangrijk bedrijf binnen Ede. Daarmee slaan we eigenlijk twee vliegen in een klap: een verdere invulling van ons bedrijventerrein en het behouden en zelfs vermeerderen van arbeidsplaatsen binnen Ede.”

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van de grond is dat Tholu een intentie uitspreekt op het gebied van werkgelegenheid binnen Ede. Dit betekent dat zij met hun uitbreiding, na volledige realisatie van de plannen, circa honderd extra banen zullen creëren. Deze banen worden in samenwerking met de afdeling Werk en Participatie van de gemeente Ede bemenst.

Daarnaast is bij de verkoop van de grond afgesproken dat de Van der Meerstraat aan Tholu wordt overgedragen. Deze straat ligt precies tussen het huidige en nieuwe perceel in. Tholu heeft deze weg nodig om haar huidige bedrijf en het nieuw te bouwen deel te kunnen samenvoegen. Dit betekent dat de weg in de toekomst niet langer openbaar toegankelijk is en eigendom wordt van Tholu. Deze afspraak wordt op 10 september ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van Ede.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws