Ede: start van transformatie Bitterzoutloods

1 November 2015 – Wonen op Enka C.V. (een samenwerkingsverband van AM en A.S.R. Vastgoed Ontwikkeling) is gestart met de renovatie en verbouw van de monumentale Bitterzoutloods naar loftwoningen Op Enka in Ede.

In het historische pand komen vijftien unieke loftwoningen. Vrijdag 6 november is er een feestelijke bijeenkomst in het kader van de start bouw voor de toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Wethouder Johan Weijland verricht hierbij de officiële handeling. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd. Op Enka bestaat in totaal uit circa 1.300 woningen en een commercieel programma van circa 30.000 m2. Inmiddels zijn circa 360 woningen opgeleverd of in aanbouw.

In de Bitterzoutloods worden vijftien individuele lofts gerealiseerd. Met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details, wordt een oude zoutloods met rijksmonumentstatus getransformeerd naar een nieuwe unieke woonlocatie met eigentijdse voorzieningen. Het ontwerp van de woningen komt van architect Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten. De restauratie is in handen van de firma Schakel & Schrale. Na de restauratie van het gebouw volgt de afbouw van de woning door het maken van een nieuwe woning in de monumentale schil.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws