Ede: Meer actie bij acquisitie voor bedrijventerreinen

19 Mei 2015 – De gemeente gaat zich de komende jaren extra inspannen om de kwaliteit van haar bedrijventerreinen te benadrukken.

De centrale ligging van Ede en de nabijheid van de Wageningse Universiteit zijn sterke punten voor de regio. De komst van het WFC maakt Ede nog aantrekkelijker voor (inter)nationale food en food gerelateerde bedrijven.

De gemeente Ede heeft bedrijven veel te bieden. De KennisAs Ede Wageningen en de omgeving van het toekomstige World Food Center (WFC) zijn interessant voor (inter)nationale kennisintensieve food-bedrijven. Bedrijventerrein A12, en met name de nieuwe uitbreiding daarvan bij De Klomp, fungeert als opvang voor bedrijven die qua milieucategorie niet passen op de KennisAs of bij het WFC, bijvoorbeeld laboratoria en productiebedrijven. Lokale en regionale bedrijven kunnen terecht op de bestaande bedrijventerreinen. Bedrijven uit het buitengebied kunnen goed terecht op bedrijventerrein ’t Laar in Wekerom.

Ede zal belemmeringen voor bedrijven – bijvoorbeeld op het gebied van regelgeving of kavelgrootte en -inrichting –   zo veel mogelijk uit de weg ruimen.  Op die manier draagt de verkoop van bedrijventerreinen bij aan de food ambities van Ede.

De gemeente stemt haar verkoopinspanningen af met de andere FoodValley gemeenten en met de Wageningse Universiteit.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws