Ede: Kenniscampus uitgebreid met sporthal

4 Maart 2015 – De Kenniscampus Ede wordt uitgebreid met sportfaciliteiten. De sporthal wordt midden op de campus gebouwd.

Het vormt een volgende stap om op de campus een aangenaam woon-, werk-, en studeerklimaat te realiseren. De 12.000 studenten en scholieren die hier studeren, krijgen hiermee professionele (binnen)sportfaciliteiten in de directe omgeving. De hal grenst aan sportpark ‘De Hoekelumse Eng’, met zeven voetbalvelden, een honkbalveld en atletiekbaan de thuisbasis voor ruim 2.000 sporters. Dit biedt goede kansen om verbindingen te maken tussen binnen- en buitensport en breedte- en topsport. De eerste stappen daarvoor zijn al gezet, doordat de Hoekelumse sportverenigingen en onderwijsinstellingen samenwerken in het Sportknooppunt Kenniscampus Ede.

Sporthal De Reehorst is verouderd en vervanging is noodzakelijk. De eigen sporthal van ROC A12 is ook aan vervanging toe. Daarom hebben de gemeente Ede en ROC A12 besloten de krachten te bundelen en samen een nieuwe sporthal te realiseren op de locatie van de gesloopte tuinbouwkas van PTC+ aan de Zandlaan, midden op de Kenniscampus Ede.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws