Ede: HighBrook en Proptimize kopen 10.000 m² bedrijfsruimte

14 september 2021 – HighBrook Investors en Proptimize kopen een pand in Ede door middel van een sale-and-lease-back-transactie.

Het object, dat volgens het Kadaster voor € 11,5 miljoen in andere handen is overgegaan, wordt ondergebracht in de CityLink-portefeuille.

Het bedrijfsgebouw aan de Maxwellstraat 55 in Ede, is verkocht en teruggehuurd door Unbrick voor de productie van duurzame vakantiewoningen. Deze sale & lease back-transactie omvat een periode van 15 jaar.

Met een totale oppervlakte van circa 10.000 m² biedt de locatie een productiefaciliteit van 6400 m². De productie van de Unbrick One vakantiewoningen is in juli 2021 van start gegaan en vindt plaats op deze locatie waarna de woningen op het vakantiepark worden gemonteerd.

HighBrook Investors en Proptimize zullen de locatie op korte termijn uitbreiden met 3000 m² om de groei van Unbrick te faciliteren. Deze uitbreiding van de productiehal zal volledig van hout gebouwd worden.

Unbrick ontwikkelt duurzame woningen en investeert in de toekomst. Door gebruik te maken van de juiste materialen, schaalbare processen en innovatieve software maakt Unbrick woningen duurzamer, sneller en slimmer. Sinds 2020 legt Unbrick zich toe op de ontwikkeling van duurzame en premium vakantiewoningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws