Ede: gemeenteraad plaveit weg voor komst Fiets Experience Center

18 December 2014 – De gemeenteraad van Ede heeft twee belangrijke besluiten genomen die verband houden met de komst van De Fietser. Accell Groep wil onder die naam een Fiets Experience Center ontwikkelen in de monumentale Westhal op het Enka-terrein. Daarvoor waren twee zaken nodig: een aanpassing van het bestemmingsplan en wijziging van de winkeltijdenverordening. De raad stemde met beide punten in, zodat de weg voor de komst van De Fietser nu vrij is.

De nadruk bij De Fietser ligt op het testen en beleven van fietsen in al zijn aspecten. Zo is er veel aandacht voor zogenaamde e-bikes en is er een indoor testparcour. Daarnaast kunnen mensen fietsen huren en de omgeving van Ede verkennen. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat De Fietser in Ede hoort. Het is een uniek concept dat past bij het groen, gezond en actief klimaat van Ede. De Fietser trekt straks bezoekers aan uit het hele land, die dan ook Ede bezoeken. De Fietser is daarmee een aanvulling voor Ede en omgeving.

Voor Accell is het belangrijk dat in De Fietser ook fietsen besteld kunnen worden. Als iemand door de beleving en het testen van fietsen enthousiast is geworden, wil Accell dat enthousiasme gelijk omzetten in een bestelling. Levering van fietsen in de Westhal is daarbij niet nodig. Kopers halen hun fiets later gewoon op bij hun (eigen) fietsenhandelaar.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws