Ede: DHG verkoopt DC voor € 26,5 mln aan Aberdeen

6 Augustus 2018 – DHG heeft het logistieke complex aan de Celsiusstraat 37 te Ede verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan Aberdeen Standard European Logistics Income PLC.

Het distributiecentrum, dat onlangs grootschalig is gerenoveerd, is 39.840 m² groot. Het gebouw is vanaf 1 augustus 2018 voor 10 jaar verhuurd aan AS Watson, die het gebruikt als e-commerce DC voor zijn retailformule Kruidvat.

Ligging distributiecentrum
Het logistieke distributiecentrum staat op een zichtlocatie aan de A12 en de A30 op het moderne industrieterrein Frankeneng. Het bedrijventerrein van circa 100 ha faciliteert onde randere logistieke bedrijven zoals DB Schenker, ACR en Hays.

Focus op logistieke portefeuille
De verkoop is in lijn met de ingeslagen weg van DHG om een gedeelte (circa 120.000 m²) van de bestaande portefeuille af te bouwen. DHG heeft deze portefeuille de afgelopen jaren geoptimaliseerd door de gebouwen te renoveren en de leegstand terug te brengen. Eerder dit jaar verkocht DHG al drie panden in Breda en Almere aan M7 Real Estate. Door deze verkopen kan DHG zich nog meer richten op de gekozen strategie: de uitbouw van zijn logistieke Smartlog/portefeuille.

Op dit moment heeft DHG ruim 750.000 m² aan logistieke Smartlogs op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft vijf locaties in Rotterdam en locaties in Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam en Venray. Deze worden in de komende twee jaar op risico ontwikkeld.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws