Ede: Board of Investment Thailand bezoekt FoodValley

26 Januari 2016 – Op donderdag 4 februari komt de Deputy Secretary General (DSG) van de Board of Investment (BOI) in Thailand naar Nederland. Ze bezoeken FrieslandCampina Research & Development op de Wageningen Campus. Vanaf 15.00 uur vindt daar een Round Table plaats waar DSG de nieuwe ontwikkelingen in Thailand presenteert aan bedrijven in de FoodValley regio.

Eén van deze ontwikkelingen is Food Innopolis in Thailand. Food Innopolis gaat over nieuwe producten en technologieën, processing, packaging en storage. Daarnaast gaat het over bijvoorbeeld speciale voeding voor medische indicaties. In Food Innopolis kunnen binnen- en buitenlandse bedrijven opstarten en nieuwe producten en technology introduceren. De Thaise regering heeft ook nieuwe steunmaatregelen toegekend voor investeringen binnen de food industry.

FrieslandCampina wil zijn innovatiekracht vergroten door medewerkers uit verschillende disciplines als research & development, marketing, sales en supply chain nog intensiever met elkaar te laten samenwerken in een inspirerende omgeving. Innovatie vindt plaats in steeds grotere, open samenwerkingsverbanden. In Wageningen, in het centrum van de agrofood kennisinfrastructuur, kan FrieslandCampina gemakkelijker samenwerken met wetenschappers en andere bedrijven die in deze sector actief zijn. Het heeft daartoe het Innovation Centre van FrieslandCampina in Wageningen opgezet met onderzoeksfaciliteiten, laboratoria, een pilot plant en kantoren. Het centrum telt circa 320 R&D medewerkers. In het experience centre, de innovatiekeuken en proefbakkerij kunnen bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de gehele wereld in een inspirerende omgeving producten proeven, ruiken en voelen.

Erbij zijn?

Wilt u de Round Table niet missen? Meld u dan aan bij Arnoud Leerling van Regio FoodValley door een e-mail te sturen naar arnoud.leerling@regiofoodvalley.nl.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws