Ede scoort met verkoop bedrijfskavels

6 December 2016 – De bedrijfskavels op de Edese bedrijventerreinen liggen goed in de markt. Op bedrijventerrein BTA12 verkocht de gemeente in 2015 5,4 ha, dat is 3,4 ha meer dan gepland. Voor 2016 ligt de verkoop van kavels op schema. Op bedrijventerrein Het Laar trok de verkoop van kavels vooral in 2016 aan. Dit jaar werd al 8000 m2 verkocht. Dat is 3000 m2 meer dan gepland.

In 2015 constateerde de gemeente dat de verkoop van bedrijfskavels achterbleef bij de verwachting. Dit vormde aanleiding om de kavels drie jaar lang nadrukkelijk in de etalage te gaan zetten. Doel was, naast de verkoop van kavels, Ede te profileren als vestigingsplaats voor food en foodgerelateerde bedrijven. Wethouder Vreugdenhil presenteerde op 1 december de resultaten van het eerste jaar aan de gemeenteraad.

Kavels aantrekkelijker

De gemeente heeft diverse acties in gang gezet om de kavels aantrekkelijker te maken. Zo is het mogelijk gemaakt kleinere kavels aan te kopen, heeft de gemeente bedrijven geholpen bij het vinden van parkeeroplossingen en zijn de eisen aan bouw- en goothoogtes en milieucategorie aangepast aan de vraag vanuit de markt. Op bedrijventerrein Het Laar zijn ook de kavelprijzen aangepast.

Op het gebied van food heeft de gemeente intensief samengewerkt met de Wageningse universiteit en het World Food Center (WFC) in oprichting. De gemeente heeft zichzelf uitdrukkelijk bij food bedrijven gepresenteerd. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de bedrijven Bio Next en Foodinspiration zich gaan vestigen in de Veluwse poort, nabij het WFC.

De accountmanagers van Ede hebben hun contacten met bestaande bedrijven geïntensiveerd. Dit werd door de bedrijven zeer gewaardeerd. Veel bedrijven blijken bereid om op te treden als “ambassadeur” van de gemeente.

Wethouder Vreugdenhil is trots op het resultaat van al deze inspanningen: ‘De verkoop van kavels levert veel meer op dan geld alleen. 202 nieuwe arbeidsplaatsen op de bedrijventerreinen bijvoorbeeld. En de komst van een aantal mooie food bedrijven, waarmee we Ede en Food Valley op de kaart zetten als hét centrum voor agro-food in Nederland en de wereld.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws