Ede: 6 bedrijven naar BT A12 en Het Laar

16 December 2015 – De gemeente Ede heeft in 2015 6 hectare aan bedrijfskavels verkocht aan zes bedrijven op bedrijventerrein A12 in Ede en bedrijventerrein Het Laar in Wekerom. Ook de vooruitzichten voor 2016 zijn goed.

Door de economische crisis heeft de gemeente Ede na 2011 vooral geconcentreerd op het (her)gebruik van bestaand vastgoed. De gemeente heeft daarom haar verkoopinspanningen geïntensiveerd. Dat heeft direct resultaat: in 2015 heeft de gemeente in totaal 59.596 m2 aan bedrijfskavels verkocht aan 6 bedrijven. Naast bedrijventerrein BTA12 in Ede is in 2015 ook de verkoop gestart van kavels op bedrijventerrein Het Laar in Wekerom. Dit terrein ligt in het noordoosten van Wekerom en is bestemd voor bedrijven uit Wekerom, Otterlo, Harskamp en De Valk. Er is nadrukkelijk ruimte voor bedrijven die nu in het buitengebied zitten. De eerste kavel van 1888 m2 is daar verkocht aan De Kuif BV, een samenwerkingsverband  dat hier een bedrijfsverzamelgebouw gaat realiseren.

Wethouder Vreugdenhil is blij met de aantrekkende verkoop: “De gemeente Ede ligt in het hart van Food Valley, is uitstekend bereikbaar en heeft een hardwerkende, goed gemotiveerde beroepsbevolking. Allemaal factoren die bijdragen aan een prima vestigingsklimaat.”

Meer informatie over bedrijventerrein A12 op deze site.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws