Ede: 35 woningen in Op Enka opgeleverd

4 Mei 2016 – Onlangs zijn 35 eengezinshuurwoningen in het deelplan F1-2 Carré Op Enka in Ede opgeleverd aan Bovemij. Begin juni 2015 tekenden Wonen op Enka CV (een samenwerkingsverband van AM en ASR Vastgoed Projecten) en NV Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij de (turnkey) koopovereenkomst hiervoor. De start bouw was in juli 2015.

De eengezinswoningen hebben een oppervlakte variërend van circa 115 m² tot 120 m² GBO. De woningen zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners. De bouw was in handen van Dura Vermeer Bouw Midden West BV. Bovemij verhuurt de woningen in de vrije sector. De eerste huurders hebben inmiddels al intrek genomen in hun nieuwe woning.

Het Carré is het hart van de wijk Op Enka, waar diverse rijksmonumenten worden getransformeerd naar nieuwe functies. Een deel van de woningen van Bovemij maakt onderdeel uit van de omzoming van het Carré, waar ooit de oude fabriek stond. Enka in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied, aan de rand van het centrum, gelegen direct aan de Veluwe, heeft een rijke historie met fraaie monumentale panden die in het plan een nieuwe invulling krijgen. Het totale plan bestaat uit circa 1.300 woningen en tal van overige voorzieningen. Inmiddels zijn ruim 400 woningen opgeleverd of in aanbouw. Ontworpen en gerealiseerd met oog voor kwaliteit, passend bij de historie van de locatie en in de groen woonomgeving. Enka is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer; het Intercitystation Ede-Wageningen ligt in de directe nabijheid

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws