Echt-Susteren: P3 koopt mega-DC

21 oktober 2020 – P3 Logistic Parks heeft een DC van 98.000 m² in de omgeving Echt-Susteren (Nederland) gekocht van ontwikkelaar Dokvast.

In lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van P3 zal het pand worden opgeleverd met een Breeam Outstanding-certificaat – het hoogst haalbare Breeam-certificaat.

Dokvast heeft het perceel van 136.600 m² gekocht van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg, ontwikkelaar van het bedrijventerrein Midden-Limburg. Het ligt op slechts 4 km van de gemeente Echt-Susteren, die grenst aan België in het westen en Duitsland in het oosten. Door de uitstekende ligging in het zuidoosten van Nederland en de sterke vraag van gebruikers, is het pand vooral geschikt voor grote 3PL- en e-commerce partijen.

De bouwspecificaties omvatten een zonnepaneelinstallatie op het dak, 12,2 meter vrije hoogte, 82 elektronisch bediende loading docks en een sprinklerinstallatie. De werkzaamheden aan het project zijn al gestart met Heembouw als hoofdaannemer. De oplevering wordt verwacht in Q4 van 2021.

P3 Logistic Parks is een langetermijninvesteerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed. Cio Otis Spencer: ‘Om onze groei in Europa verder te stimuleren, richten we ons momenteel op de verwerving van grote, hoogwaardige Europese logistieke portefeuilles of aantrekkelijke gebouwen, zoals deze aankoop. De ontwikkelaar van dit project, Dokvast, heeft veel ervaring met het bouwen van hoogwaardige, Breeam-gecertificeerde gebouwen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de kwaliteit van het gebouw en de locatie grote 3PL en e-commerce gebruikers zullen aantrekken.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws