Duiven: start aanleg bedrijventerrein Seingraaf

24 November 2015 – Op maandag 23 november jl. is het officiële startsein gegeven voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Seingraaf in Duiven. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Hotel Gieling in Duiven.

Burgemeester Rik de Lange en gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland hebben met een druk op de knop de website www.seingraaf.nl gelanceerd. Dat was de symbolische start van de ontwikkeling en uitgifte van het bedrijventerrein Seingraaf. Seingraaf ligt ten westen van bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf, aan de overkant van de Rivierweg. Op dit moment nog grasland, maar het 11 ha grote gebied, biedt mogelijkheid voor de ontwikkeling van onder meer de sectoren smart industry, leisure en experience, de logistieke en de maakindustrie. De eerste gegadigden voor een bedrijfskavel hebben zich volgens de gemeente reeds gemeld. De Gelderlander meldt dat een van de kandidaten het bedrijf Greenpoint zou zijn, gespecialiseerd in fossiele brandstoffen en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Greenpoint zou belangstelling hebben voor een kavel van 1,5 hectare.

Seingraaf heeft een aantal unieke uitgangspunten:

  • 11 hectare netto gelegen op een prachtige zichtlocatie aan de A12 en Rivierweg
  • Gelegen nabij Centerpoort-Nieuwgraaf waar jaarlijks ruim 4,5 miljoen bezoekers komen
  • Gelegen in een gastvrije gemeente die ondernemers warm ontvangt, op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau met korte lijnen en een Bedrijven Contact Bureau
  • En waar ondernemers maximaal worden gefaciliteerd om hun dromen uit te laten komen

Het gemeentelijke Bedrijven Contact Bureau neemt bedrijven bij de hand door de gemeentelijke organisatie heen. Naast de verkoop van kavels kunnen de kavels ook in erfpacht worden uitgegeven. Maar de gemeente gaat ook graag met bedrijven in gesprek over andere financieringsvormen. Burgemeester Rik de Lange: “Seingraaf is een bijzonder mooi bedrijventerrein op een unieke locatie. Welke slimme ondernemer wil zich nou niet vestigen op een bedrijventerrein waar sprake is van jaarlijks 4,5 miljoen passanten?”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws