Duiven: Hornbach naar Centerpoort-Nieuwgraaf

Hornbach koopt en sloopt pand op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf.

Bouwmarktketen Hornbach heeft met Multi-Let Industrial Property 2 B.V. overeenstemming bereikt over de aankoop van het Groothandelscentrum op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. Burgemeester en wethouders van Duiven zijn blij met deze belangrijke stap en zijn er van overtuigd dat de vestiging van een Hornbach op deze locatie zal bijdragen aan de revitalisering van het bedrijventerrein.

De vestiging van Hornbach maakt onderdeel uit van de revitalisering van Centerpoort-Nieuwgraaf. In de vastgoedanalyse van dit bedrijventerrein is vastgesteld dat 80% van het vastgoed redelijk tot goed is, dat 10% beter kan en dat 10% beter moet. De sloop van het Groothandelscentrum en de nieuwbouw op deze locatie van een Hornbach draagt in belangrijke mate bij aan de realisatie van de ambities van de gemeente. Binnen het thema “wonen/in-en-om-het-huis” wordt een deel van Centerpoort-Nieuwgraaf (concentratiegebied) doorontwikkeld tot de meest veelzijdige woonboulevard in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

De huidige huurders van het Groothandelscentrum kunnen, wanneer zij dat willen, rekenen op de hulp van het Duivense Leegstandsteam (L-team) voor het vinden van vervangende ruimte. Hiervoor zullen leegstaande panden op Centerpoort-Nieuwgraaf worden ingezet. Op deze wijze wordt de leegstand op het bedrijventerrein nog verder teruggedrongen.

Namens Hornbach geeft Jacqueline Tijchon aan dat de keuze voor Duiven wat de internationale retailer betreft, een logische is: “Duiven kent een geschikt verzorgingsgebied voor een retailformule als die van Hornbach . Tel daarbij op een goed zichtbare locatie van ruim vier hectare in één van de belangrijkste grootschalige detailhandelsgebieden van Nederland – die ook nog eens dicht bij de A12 is gelegen – en de keuze is snel gemaakt."

Projectbouwmarkt Hornbach  biedt directe werkgelegenheid aan 150 medewerkers. Daarnaast vinden nog eens 150 personen indirect werk dankzij de vestiging van een Hornbach (denk aan catering, beveiliging, schoonmaak, montageservice etc.). De keten beschikt over een assortimentvan ongeveer 70.000 artikelen, waarvan 50.000 op voorraad), waarbij voor alle artikelen de laagste prijs wordt gegarandeerd.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws