Dronten: Palmira belegt voor enkele tientallen miljoenen in DC

10 augustus 2021 – Palmira Capital Partners heeft voor een van zijn fondsen een DC van 21.100 m² in Dronten verworven.

Het Kadaster meldt een transactieprijs van € 25,74 miljoen. Verkoper is een particuliere belegger. Het logistieke object wordt ondergebracht in het European Core Logistics Fund (ECLF). Het Duitse Palmira kocht voor ECLF dit jaar al eerder vastgoed aan in Linz, Oostenrijk, en Lodz, Polen, en Norderstedt nabij Hamburg, Duitsland.

De recente aankoop is een distributiecentrum, opgeleverd in 2017, aan de Cellebroederspoort 8 in Dronten in Flevopolder. Gelegen op een perceel van ongeveer 31.000 m², omvat het object een verhuurbare oppervlakte van ongeveer 21.100 m². Hiervan is circa 19.300 m² bedrijfsruimte en 1.800 m² kantoor- en maatschappelijke ruimte. Het object is volledig verhuurd voor circa 9,5 jaar.

Palmira is bij deze transactie op juridisch en fiscaal gebied bijgestaan door Dentons, Düsseldorf. Drees & Sommer heeft de technische due diligence gedaan. Nova Ambiente was verantwoordelijk voor milieukwesties en Westbridge voor ESG-monitoring. M2 Real Estate trad op als commercieel adviseur van de koper. Verkoper is geadviseerd door Trip Advocaten en 3Stone Real Estate.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws