Dordrecht: DHL kiest voor groen sorteercentrum

21 juni 2021 – In opdracht van DHL Parcel is Hercuton gestart met de bouw van een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht.

Het terrein beslaat in totaal meer dan tien voetbalvelden waarop voor DHL een sorteercentrum van 15.000 m² wordt gebouwd. In alle fasen van de bouw, van gebruik van materialen tot en met de exploitatie, is duurzaamheid het uitgangspunt.

Het sorteercentrum voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. Dat betekent dat er zesduizend zonnepanelen op het dak worden aangebracht, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle led-verlichting, elektrische voertuigen en de sorteerinstallatie van stroom voorzien.

Het sorteercentrum wordt voorzien van maar liefst 76 laad- en losdeuren, waar iedere dag 200.000 pakketten zullen passeren. Uiteraard levert dit ook de nodige werkgelegenheid op: DHL verwacht 150 nieuwe medewerkers nodig te hebben.

Nu de eerste (groene) paal is geslagen, kan de bouw in volle vaart door. Als alles volgens planning verloopt, wil DHL in oktober 2022 de deuren van het gloednieuwe sorteercentrum voor de Benelux openen.

Met DHL en eerder al Crocs Europe, DYLAN Steel Solutions en Elcee, krijgt de invulling van DistriPark Dordrecht steeds meer vorm.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws