Dinteloord: Cosun bouwt proeffabriek op BT Nieuw Prinseneiland

5 December 2014 – Royal Cosun gaat een nieuw onderzoek- en ontwikkelingspand op Nieuw Prinsenland, het bedrijventerrein bij de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord. Dit betekent dat Cosun Food Technology Centre (CFTC) in de eerste helft van 2016 verhuist van Roosendaal naar Dinteloord. De bouw zal in het voorjaar van 2015 van start gaan en wordt uitgevoerd door Combinatie Hurks – Imtech. Volgens het FD is met de investering € 15 – 20 mln gemoeid.

De huidige huisvesting in Roosendaal biedt onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambitie van Cosun, aldus de coöperatie. Het bedrijf wil ook in de toekomst goede resultaten boeken voor haar leden. Dit betekent onder andere het ontwikkelen van nieuwe producten en toepassingen op basis van plantaardige grondstoffen en het optimaliseren van productieprocessen. Op deze terreinen ontwikkelt, bundelt en deelt CFTC essentiële kennis en expertise binnen Cosun. De investering in nieuwbouw voor CFTC is daarmee een investering in de toekomst van Cosun.

In het nieuwe pand zijn werkplekken voorzien voor ongeveer 100 medewerkers, collega’s van andere onderdelen en externe professionals. Daarnaast komen er laboratoria, een proeffabriek om te testen en kleinere hoeveelheden te produceren op verzoek van klanten, en accommodatie om relaties te ontvangen.

CFTC is het tweede bedrijf dat zich binnen het agro- en foodcluster op het nieuwe bedrijventerrein nieuw Prinseneiland vestigt. Nova Lignum, dat bouwplaten maakt uit vezels van onder andere auberginestelen, was het eerste. De keuze voor vestiging is op Nieuw Prinsenland gevallen vanwege het innovatieve karakter van het bedrijventerrein. Hiermee is een begin gemaakt voor een kennisintensief cluster met het oog op ontwikkelingen in de biobased economy.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws