Diemen: grootste kantorentransformatie van start

11 November 2014 – Morgen start ontwikkelaar Snippe Projecten met de grootste kantorentransformatie van Nederland. Dan wordt begonnen met de sloop van de eerste kantoorgebouwen in Bergwijkpark in Diemen-Zuid die plaats moeten maken voor Holland Park. Wat nu een kantoorgebied is van 30 hectare met vooral structureel leegstaand vastgoed aan de rand van Amsterdam, wordt getransformeerd naar een nieuwe, stedelijke woonwijk met ruim 3.000 woningen. In 2015 wordt begonnen met de bouw van de eerste woningen.

Ruim 100.000 m2 ongewilde kantoormeters – die nu voor meer dan 90% leeg staan – maken plaats voor een sfeervolle woonwijk met grachten en een park. De omvang van het aantal te slopen vierkante meters kantoorruimte heeft een omvang van ruwweg vijf keer de Amsterdamse Bijenkorf. De nieuwe wijk direct naast Amsterdam-Oost grenst aan de Campus Diemen-Zuid, waar 50.000 m² kantoorruimte is hergebruikt voor 1.000 aantrekkelijke studentenwoningen met veel voorzieningen.

Holland Park is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Sjoerd Soeters, bekend van onder andere het Amsterdamse Java-Eiland, en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Soeters ontwerpt ook een deel van de woningen, naast andere vooraanstaande Nederlandse architecten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws